Salsiccia med Jalapeno & gurksallad
MED PICKLAD GURKA OCH HOT SAUCE
INGREDIENSER:
4 port
4-8 st smala salsicciakorvar från Scan
4 st korvbröd Potato Hot Dog Buns från Korvbrödsbagarn
4 st salladsblad
Rostad lök + chiliflakes
Picklad gurksallad:
½ gurka, tunnskivad
2 cm skalad och strimlad ingefära
½-1 jalapeno, tunnskivad
2 msk socker
1 msk ättika
2 tsk salt
Svartpeppar
Chimichurriketchup:
2 msk chimichurrikrydda
1 tsk chiliflakes
1 msk rödvinsvinäger
1 dl ketchup
Salt
GÖR SÅ HÄR:
- Picklad gurksallad: Blanda gurka med ingefära och jalapeno. Tillsätt socker, ättika, salt och peppar. Låt dra i minst 30 minuter tills socker och saltet har löst upp sig.
- Chimichurriketchup: Blanda torra kryddor med vinäger och låt dra i 5 minuter. Blanda i ketchup och smaka av med salt.
- Grilla eller stek salsicciakorven på svag värme. Rosta eller grilla bröden.
- Lägg ett salladsblad i bröden. Lägg på salsiccia, chimichurridressing och gurksallad. Toppa med rostad lök blandat med chiliflakes.