Real burger bun + Bacon burger
MED KARAMELLISERAD LÖK OCH ROSTAD TOMAT
INGREDIENSER:
4 port
4 st baconburgare från Scan
8-12 skivor bacon
1 dl spicy Dijonnaise, se recept nedan
4 st Real Burger Bun från Korvbrödsbagarn
1 dl tärnad ättiksgurka
Semitorkade körsbärstomater:
½ ask körsbärstomater
1 msk olivolja
Salt och svartpeppar
Karamelliserad lök:
2 st skivade gula lökar
1 msk smör
1 msk olja
1 tsk socker
Salt
Spicy Dijonnaise:
1 dl majonnäs
2 msk dijonsenap
2 msk Srirachasås
1 msk ljus sirap
½ msk citronjuice
Salt och svartpeppar
GÖR SÅ HÄR:
- Semitorkade tomater: Dela tomaterna. Lägg halvorna på en plåt med snittsidan uppåt, pensla på lite olja. Krydda med socker, salt och peppar. Sätt in i ugnen på 60°C i 2 timmar, ta ut och låt svalna.
- Karamelliserad lök: Hetta upp en panna och smält ihop smör och olja tills gyllenbrunt.
Lägg i löken och stek den mjuk i ca 15-20 minuter på medelhög värme, rör om då och då.
Tillsätt socker och salt, stek i ytterligare några minuter tills löken blivit fint gyllenbrun. - Spicy dijonnaise: Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med Sriracha, salt och peppar.
- Grilla eller stek baconburgarna enligt eget önskemål, grilla och stek även bacon krispigt.
- Rosta eller grilla insidan av bröden. Lägg på en klick spicy dijonnaise på insidan av botten och locket. Lägg på karamelliserad lök och ättiksgurka i botten. Lägg därefter på burgaren och toppa med picklad lök, krispig bacon och semitorkade cocktailtomater.