Souvlaki Roll
med durumbröd och tomat-och rödlökssalsa
INGREDIENSER:
4 port
1 frp (400 g) Grillspett Mild Chili från Scan
4 st Durum Korvbröd från Korvbrödsbagarn
Tzatsiki:
2 ½ dl grekisk yoghurt 10%
1 msk olivolja
½ citron pressad
2 dl gurka, fintärnad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk dill, hackad
Salt och svartpeppar
1 nypa chiliflakes
Tomat-och rödlökssalsa:
1 rödlök, tunnklyftad
½ citron pressad
200 g körsbärstomater, kvartade
1 msk olivolja
1 nypa torkad oregano
Salt och peppar
GÖR SÅ HÄR:
- Dela spetten med kniv innan stekning/grillning. Grilla på medelvärme i ca 10 minuter.
- Tzatsiki: Blanda yoghurt med olja och citronjuice. Vänd ner resterande ingredienser och smaka av med salt och peppar. Låt stå ca 1 timme innan servering.
- Tomat- och rödlökssalsa: Blanda lök med citronjuice och salt, låt dra i ca 30 minuter. Vänd ner övriga ingredienser.
- Servera spetten med sallad i varma korvbröd tillsammans med tillbehören. Gott med lite grillad citron att pressa över spetten.