real_bacon_burger_grund_frilagd_ny

Real burger bun + Bacon burger

MED KARAMELLISERAD LÖK OCH ROSTAD TOMAT

INGREDIENSER:

4 port

4 st baconburgare från Scan
8-12 skivor bacon
1 dl spicy Dijonnaise, se recept nedan
4 st Real Burger Bun från Korvbrödsbagarn
1 dl tärnad ättiksgurka

Semitorkade körsbärstomater:
½ ask körsbärstomater
1 msk olivolja
Salt och svartpeppar

Karamelliserad lök:
2 st skivade gula lökar
1 msk smör
1 msk olja
1 tsk socker
Salt

Spicy Dijonnaise:
1 dl majonnäs
2 msk dijonsenap
2 msk Srirachasås
1 msk ljus sirap
½ msk citronjuice
Salt och svartpeppar

GÖR SÅ HÄR:

  1. Semitorkade tomater: Dela tomaterna. Lägg halvorna på en plåt med snittsidan uppåt, pensla på lite olja. Krydda med socker, salt och peppar. Sätt in i ugnen på 60°C i 2 timmar, ta ut och låt svalna.
  2. Karamelliserad lök: Hetta upp en panna och smält ihop smör och olja tills gyllenbrunt.
    Lägg i löken och stek den mjuk i ca 15-20 minuter på medelhög värme, rör om då och då.
    Tillsätt socker och salt, stek i ytterligare några minuter tills löken blivit fint gyllenbrun.
  3. Spicy dijonnaise: Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med Sriracha, salt och peppar.
  4. Grilla eller stek baconburgarna enligt eget önskemål, grilla och stek även bacon krispigt.
  5. Rosta eller grilla insidan av bröden. Lägg på en klick spicy dijonnaise på insidan av botten och locket. Lägg på karamelliserad lök och ättiksgurka i botten. Lägg därefter på burgaren och toppa med picklad lök, krispig bacon och semitorkade cocktailtomater.