salsicca_hotdog_grund_frilagd_ny

Salsiccia med Jalapeno & gurksallad

MED PICKLAD GURKA OCH HOT SAUCE

INGREDIENSER:

4 port

4-8 st smala salsicciakorvar från Scan
4 st korvbröd Potato Hot Dog Buns från Korvbrödsbagarn
4 st salladsblad
Rostad lök + chiliflakes

Picklad gurksallad:
½ gurka, tunnskivad
2 cm skalad och strimlad ingefära
½-1 jalapeno, tunnskivad
2 msk socker
1 msk ättika
2 tsk salt
Svartpeppar

Chimichurriketchup:
2 msk chimichurrikrydda
1 tsk chiliflakes
1 msk rödvinsvinäger
1 dl ketchup
Salt

GÖR SÅ HÄR:

  1. Picklad gurksallad: Blanda gurka med ingefära och jalapeno. Tillsätt socker, ättika, salt och peppar. Låt dra i minst 30 minuter tills socker och saltet har löst upp sig.
  2. Chimichurriketchup: Blanda torra kryddor med vinäger och låt dra i 5 minuter. Blanda i ketchup och smaka av med salt.
  3. Grilla eller stek salsicciakorven på svag värme. Rosta eller grilla bröden.
  4. Lägg ett salladsblad i bröden. Lägg på salsiccia, chimichurridressing och gurksallad. Toppa med rostad lök blandat med chiliflakes.